Организация обслуживания в сфере питания

КОД: 10130200

өтініш беру
10130200"Тамақтану саласында қызмет көрсетуді ұйымдастыру"

"Тамақтану саласында қызмет көрсетуді ұйымдастыру" мамандығы қызмет көрсетудің әртүрлі нысандары мен әдістерін қолдануға, кафелерде, мейрамханаларда, барларда қызмет көрсету процесін ұйымдастыруға, тақырыптық кештер өткізуге, қонақтармен кездесуге, залды безендіруге, әдемі қызмет көрсетуге және т. б. бағытталған..

Тағамдар мен ингредиенттердің үйлесімділігі, әдемі қызмет көрсету және ерекше қызмет көрсету мерекелік көңіл-күй сыйлайды. Өмір салты өзгереді, жаңа технологиялар пайда болады және сіз бәрінен хабардар болуыңыз керек. Бүгінгі таңда тамақтану индустриясы соншалықты дамыған,бұл мамандық сұранысқа ие.
3W10130201 «Даяшы»

Даяшы мейрамханаға, кафеге, кофеханаға және басқа да тамақтану орындарына келушілерге қызмет көрсетеді. Әр мекемеде қызметкерлердің жұмысына қойылатын өз талаптары бар. Оларға сәйкес даяшылар клиенттерді қарсы алады, берілген үлгіге және жалпы қабылданған этикетке сәйкес үстелдер жасайды және ұсынады. Сонымен қатар, олар белгілі бір форманы киеді және көбінесе атымен белгіленеді.

Даяшы - кез-келген бардың, кафенің немесе мейрамхананың "беті" және "жаны". Клиенттің көңіл-күйі оған байланысты, яғни пайда мен бизнестің сәттілігі. Егер меценат оған қалай қызмет еткенін ұнатпаса, тағамдар қаншалықты талғампаз болса да, ол бұл жерге оралмайды.
Даяшыға қажетті дағдылар:

Залды келушілердің келуіне дайындау;

Тапсырысты қабылдау, оны ас үй мен барға беру;

Дұрыс ретпен шығарып, сусындар мен жеңіл тағамдарға қызмет ету;

Қонақтармен сыпайы қарым-қатынас жасау, оларға қызмет көрсету, олардың тілектерін орындау және ескертулерге барабар жауап беру, даяшының негізгі ережелерін сақтау;

Банкеттерді, буфеттерді, кофе-брейктерді және т. б. білу және оларға қызмет көрсету.;

Соңында шот-фактураны жазып, оны тапсырыңыз, өзгерісті шығарыңыз және келушілерге алғыс білдіріңіз, шығуға апарыңыз және оларды мекемеңізге қайта келуге шақырыңыз;

Үстелді алып тастаңыз және оны жаңа қонақтардың келуіне қызмет етіңіз;

Таңертеңгі жұмысқа дайын болу үшін күннің соңында мейрамхана залын мұқият тазалаңыз

Даяшының жеке қасиеттері

көпшілдік;

ұқыптылық;

тәртіп;

жақсы дамыған жады;

таза;

дене, қол және аяқ қозғалысын жақсы үйлестіру;

стресске төзімділік, өзін-өзі басқару және жанжалдарды олардың пайда болу кезеңінде шешу мүмкіндігі;

жақсы дикцияға ие болу, өз ойларыңызды дұрыс және түсінікті түрде жеткізе білу;

сыпайылық, мейірімділік, этикет туралы білім;

төзімділік;

тапқырлық, жақсы әзіл сезімі;

іскерлік этикетті білу;

үлкен ұжымда жұмыс істей білу.